Drie keer uitverkochte zaal bij uitvoering “De Ommezwaai” in De Bond

Het koor Rejoice uit Weerselo heeft eind maart 2015 maar liefst drie keer voor een volle zaal de musical “de Ommezwaai” uitgevoerd. De voorzitter van Rejoice, Matty Beernink en, de algehele coördinator en voorzitter van de projectgroep van “De Ommezwaai”, Tonnie Weghorst, zijn beiden bijzonder blij en trots over hoe de musical bij het publiek is ontvangen. “Trots” schreef Matty al in haar voorwoord van het speciaal hiervoor uitgebrachte programmaboekje. “Apetrots” is een beter woord vindt ze nu.

Matty Beernink geeft aan: Dit is waar je het voor doet en waar een koor samensmelt tot één grote familie.

inekiekje fotografie 01

Dirigente Roxine Engelbarts wenste ons vlak voor de eerste uitvoering geen succes toe, maar ontzettend veel plezier. Want plezier is niet alleen voor jezelf goed, maar straal je ook uit naar anderen. En als 50 leden van het koor iéts hebben uitgestraald dan is het wel het plezier dat ieder eraan beleeft om drie keer voor een uitverkochte zaal te mogen staan.
En die energie hebben we vervolgens van het publiek in veelvoud teruggekregen. Het voelt echt als een heerlijke warme douche.
In het plezier en enthousiasme ligt dan ook de kracht van ons koor Rejoice. En als je dan gedurende een kleine twee jaar hier naar toe leeft en voorbereidingen treft weet je na het enthousiaste applaus van het publiek waar je het met elkaar voor hebt gedaan.
Regisseur Karel Kunne en choreografe Edith Hoveling kunnen dat laatste volledig
onderschrijven. Hun samenwerking met het koor dateert ook al van jaren terug. Iedere keer verbazen zij zich over de dynamiek en leergierigheid van het koor. Heel fijn om mee te werken.


Kippe
nvelmoment;

inekiekje fotografie 02

Als koor ken je het verhaal en weet je na zoveel repetities precies wanneer er mooie en emotionele scènes komen. Ze blijven je na al die keren nog steeds raken. Maar voor het koor was het meest ontroerend moment tijdens de eerste uitvoering waarschijnlijk het spontane applaus na de solo van Paul Brummelhuis met zijn mondharmonica. Ondanks zijn visuele handicap is Paul ontzettend betrokken bij Rejoice, heeft hij steevast een rol in het verhaal en zingt hij uitstekend mee. En zijn handicap belet hem niet om als voorzitter van de decorcommissie de mooiste attributen en decorstukken tot stand te brengen. Die functie had hij niet alleen nu, maar ook al bij alle voorgaande producties van Rejoice.

 

Stevige voorbereiding
Tonnie Weghorst vertelt dat de projectgroep van “de Ommezwaai” het laatste jaar met grote regelmaat bijeen is geweest om alle facetten rondom de musical goed geregeld te krijgen. Naast Tonnie als voorzitter bestaat deze projectgoep uit Matty Beernink (namens het bestuur van Rejoice), Rudy Wolbers (technische commissie), Paul Brummelhuis (decorcommissie), Pauline Bruns (kledingcommissie), Johan Oonk (pr-commissie) en niet te vergeten Charles Assink en
Renate Oude Essink Nijhuis (commissie financiën).
Niets wordt aan het toeval overgelaten, maar uiteraard komen er altijd onverwachte dingen op je weg. Gelukkig hebben met zo’n hechte commissie en medewerking van het hele koor alles steeds goed kunnen oplossen.

inekiekje fotografie 06

Rejoice is al meerdere keren met grote projecten bezig geweest. Ook Tonnie maakt daar al voor de vijfde keer deel van uit. Steeds leert het koor van vorige projecten en steeds is er de uitdaging het eerdere te perfectioneren en te overtreffen. Bij deze productie is naar de mening van Tonnie echter ontzettend veel tijd en energie gestoken in de technische kant van beeldprojecties en andere technische hoogstandjes tijdens de uitvoering. Rudy Wolbers is hierbij de spin in het web. Vlak voor de generale repetitie, afgelopen donderdagavond was er even lichtelijk paniek in de tent. De verbinding tussen de computer en de beamers viel om onverklaarbare reden helemaal uit. Het werk van maanden voorbereiding leek te mislukken. Door Rudy is het klusje gelukkig tijdig geklaard en kwam de uitvoering van de musical niet in gevaar.

inekiekje fotografie 03


Muzikale duizendpoot

In de musical “De Ommezwaai” is natuurlijk dirigente en hoofdrolspeelster Roxine Engelbarts een onmisbaar persoon. Sinds het najaar van 2009 is ze dirigente van Rejoice. Hoewel zij met afstand de jongste is van alle koorleden (ze zou qua leeftijd een dochter kunnen zijn van vele van de koorleden) had ze met haar muzikale kwaliteiten de harten van alle leden snel gewonnen. Met haar gedrevenheid weet ze het koor steeds weer uit te dagen. Hoewel met een knipoog in het programmaboekje werd aangegeven dat elke overeenkomst van deze musical met de werkelijkheid op louter toeval berust, zijn er natuurlijk zeker parallellen te trekken met haar rol bij Rejoice.
In deze musical lag wellicht de grootste uitdaging bij Roxine zelf. Samen met haar man heeft ze alle muzikale arrangementen geschreven, zelf dirigeert ze alle stukken, speelt ze haar (hoofd)rol als dirigente Roos, terwijl ze tijdens de repetities ook nog eens af een toe de pianist mocht vervangen; kortom een mega-klus van een muzikale duizendpoot.
Maar haar opmerking dat plezier vóór succes gaat is ook tekenend voor hoe R

oxine de leden van Rejoice weet te motiveren en enthousiast weet te maken voor nieuwe uitdagingen.

Het applaus van het publiek en de vele positieve reacties op de musical hebben ieder weer zoveel energie gegeven, dat Rejoice over enkele jaren ongetwijfeld weer opnieuw van zich laat horen.
Op de site
www.rejoiceweerselo.nl kunt u foto’s en de digitale versie van het programmaboekje van “De Ommezwaai” nog bekijken..

inekiekje fotografie 04

inekiekje fotografie 05

inekiekje fotografie 08

 

 

Zoeken

1997-artikel1_std.jpg

Rejoice op Facebook

We hebben 6 gasten en geen leden online

© 2022 Rejoice Weerselo / Tab-R. All Rights Reserved. Designed By JoomLead