Midsummer Musical Mix; het is weer voorbij

Afgelopen vrijdagavond en zaterdagavond zijn dan eindelijk de uitvoeringen van de Midsummer Musical Mix geweest in onze H. Remigiuskerk.

Anderhalf jaar voorbereiding maar daarmee wel twee maal een “volle bak”, alle kaartjes uitverkocht en een wachtlijst bij Marcel Wesselink.

De weersomstandigheden, voor de rij wachtenden die om 19.00 uur al in de rij stonden en voor het pauzedrankje later op de avond, waren beide avonden goed. Gelukkig was het niet zo heet als de eerdere weekenden afgelopen maand.

Beide avonden waren bijzonder geslaagd. Muzikaal uitstekend, mede door de geweldige medewerking van orkestleden van de Remigiusharmonie; de uitvoering onder regie van Ineke Wolbers en de verdere opzet binnen en buiten met hulp en medewerking van vele anderen, waaronder de EHBO en Scouting Weerselo.

Rejoice kijkt met volle tevredenheid terug op “MMM”. 

Zondagmorgen is vervolgens in 2,5 uur tijd alles in en rondom de kerk opgeruimd, is de kerk volledig schoongemaakt en weer als “kerk” opgeleverd voor de Poolse viering later op de middag.

In de afsluitende bijeenkomst zondagmiddag is met een lach en een traan afscheid genomen van “onze” Roxine Engelbarts, onze dirigente in de afgelopen 8 jaar.

Voor de leden van Rejoice zal het adrenaline-gehalte langzamerhand weer tot een normaal niveau terugzakken, na de enerverende afgelopen weken, met repetities, decoropbouw, schminken, soundchecks, een pre-generale, nog een generale en de beide uitvoeringen. En niet alleen de leden van Rejoice zullen dat gevoel hebben. Ook de kinderen uit het koor EigenwijZz hebben op een geweldige manier bijgedragen aan de uitvoeringen. Kippenvel-momenten bij The Lion King, een “kleine” Simba die zijn rol uitstekend en heel professioneel vervulde; The Sound of Music Medley, waarbij je vanuit de zaal zelfs zachtjes hoorde meezingen; Geweldig. Yvonne Wennink gaf het treffend aan; deze kinderen hebben in deze week ervaringen opgedaan waar 3 maanden school niet tegenop kunnen.

Roun Zieverink, broer van Roxine, van professie dirigent en voor deze uitvoeringen speciaal verschillende keren vanuit Hamburg naar hier gereisd, gaf aan dat hij het uit de grond van zijn hart als een eer beschouwde om hier voor dit enthousiaste koor en het orkest te mogen staan. De gemotiveerdheid en het enthousiasme door Rejoice steeds getoond overtreft zonder meer professionele musici die hij dagelijks begeleidt.

Maar nu na alle loftuitingen terug naar de dagelijkse gang. Na de vakantie zal Rejoice aantreden met een nieuwe dirigent, de heer Raymond Breukers, voor veel Weerseloërs wel bekend als muziek-docent aan de basisschool. Onder zijn muzikale leiding zullen weer nieuwe uitdagingen gezocht gaan worden.

De organisatiecommissie binnen Rejoice kan weer ontbonden worden. Echter bij deze wil zij nogmaals dankzeggen aan alle sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt om weer tot een “professionele” uitvoering in onze H. Remigiuskerk te kunnen komen.

Ook erg veel dank aan het Parochiebestuur en de locatieraad die steeds hun volle toestemming en medewerking aan onze activiteit hebben gegeven.

Tenslotte; we hopen (en zijn daar eerlijk gezegd ook wel van overtuigd) dat u als toeschouwers een geweldige avond hebt mogen beleven. Ook dank voor uw aller aanwezigheid.

Namens Rejoice

de MMM-commissie

Zoeken

Noaberconcert.jpg

Rejoice op Facebook

We hebben 56 gasten en geen leden online

© 2022 Rejoice Weerselo / Tab-R. All Rights Reserved. Designed By JoomLead